Thursday 5 February 2015

2. Inspiratie en planning

Stap 2: brainstormen
Zodra ons doel was gezet, werd het tijd om eens goed na te gaan denken over hoe we dit kunnen bereiken. Helaas komt inspiratie niet op bevel aanzetten, dus zijn we eerst maar eens puur op associaties gaan brainstormen. Hieronder is een stukje te zien van een mindmap waarin we aangegeven hebben waar we zoal aan moesten denken bij ons goede doel.


Een aantal begrippen zijn groter weergegeven omdat we deze als kernbegrippen van ons doel beschouwen. De relatie tussen militairen en thuisfront is van groot belang uiteraard omdat het dagboekjes-project als doel heeft die relatie te onderhouden, versterken en verbeteren na een uitzending. Hierbij draait het om het contact tussen de twee werelden en het delen van ervaringen. Daarnaast is steun van buitenaf ook belangrijk. Nu Defensie zo druk ingezet wordt in de wereld mag er best meer steun komen vanuit de samenleving tijdens de moeilijke momenten van militair én thuisfront. We hopen met ons project deze mensen niet alleen direct te helpen met de dagboekjes, maar ook indirecte hulp te bieden door meer aandacht en waardering voor ze te vragen onder de mensen die zich hier voorheen niet mee bezig hielden. Dit effect is moeilijk direct te meten, maar we hopen dit te bereiken door persoonlijke verhalen over de relatie van militair en thuisfront, wat weer een positieve invloed kan hebben op de donaties aan ons doel.

Tijdsplanning
Sinds het eerste college op 26 januari jongstleden zijn we bezig met de voorbereidingen voor onze actie en daarvoor hebben we tot 14 april. Op die datum moeten we klaar zijn voor de aftrap van de actie. Vanaf dat moment kan er daadwerkelijk geld worden ingezameld. Drie weken later volgt een tussenevaluatie van onze voortgang, waarna we nog tot eind mei hebben om ons doel te bereiken. Ons evenement voor de overdracht van het eindbedrag aan het goede doel dient voor 1 juni plaats te vinden. We hebben dan nog twee weken extra tijd om na te gaan hoe onze actie is verlopen en wat we een volgende keer beter zouden kunnen doen. Vervolgens vatten we ons proces en onze eindevaluatie samen in een eindrapport, samen met feedback van alle groepsleden op het verloop van onze samenwerking.

No comments:

Post a Comment